Uitgebreid assortiment Alles uit voorraad leverbaar  Snelle levering Gratis verzending vanaf € 75 (NL)

Wat is een peuterdekbed?

Een peuterdekbed is een dekbed met de afmeting 120x150 (cm). Dit dekbed gebruik je als je kind (peuter) overstapt van een ledikant naar een peuterbed (ook wel juniorbed genoemd). Als je zoekt naar een dekbed voor een peuterbed zoek je naar een peuterdekbed, een dekbed 120x150 of een juniordekbed.

Een dekbed 120x150 zoeken en vinden

Je peuter heeft een goede nachtrust nodig. Hij/zij maakt overdag veel mee. Je wilt natuurlijk dat je peuter altijd lekker warm kan slapen. Of eigenlijk, warm in de winter en aangenaam in de zomer. Als je peuter de overstap naar een peuterbed maakt is het aan te raden een goed peuterdekbed aan te schaffen. Bedenk wat goed bij je peuter past.

Peuterdekbed: de verschillen

Een peuterdekbed is (net als een volwassen dekbed) verkrijgbaar in een enkel (allyear) of 4-seizoenen dekbed die bestaat uit 2 delen die samen te voegen zijn.
Een peuterdekbed is er in verschillende kwaliteiten (materiaal). Gangbare materialen voor een dekbed 120x150 zijn katoen en polyester. Wat is het verschil tussen katoen en polyester? Katoen is een goed ademend, natuurlijk materiaal dat sterk vocht absorberend is. Van nature is katoen een stevig materiaal dat lang meegaat. Polyester is een kunstmatig product. Holle vezels zijn veerkrachtig en isoleren goed. Polyester behoort tot de categorie lichtgewicht materialen. Katoen en polyester zijn beide anti-allergisch en wasbaar. Katoen ademt wat beter dan polyester maar is wat zwaarder in gewicht.

Het onderhoud van een dekbed 120x150

Het is belangrijk om het dekbed van je peuter goed te onderhouden. De beste onderhoudstip is: dagelijks (zacht) opkloppen en regelmatig luchten. Een peuterdekbed kun je meestal gewoon wassen in de wasmachine (bekijk de wasvoorschriften goed). Het is raadzaam dit maar eens in het halfjaar te doen, vaker is onnodig.

Peuterdekbed zoeken en vinden bij PeuterDekbedSjop.nl

Bij PeuterDekbedSjop.nl kun je een peuterdekbed kopen in verschillende prijsklassen. Van een ‘budget’ dekbed tot een luxe 4-seizoenen dekbed 120x150 voor je peuter.
De dekbedden die je op PeuterDekbedSjop.nl ziet zijn allemaal geschikt voor een peuterbed. Je kunt kiezen uit gangbare materialen zoals, katoen en polyester.

Peuterdekbedden 120x150

Comfortabele enkele en 4-seizoenen dekbedden 120x150 voor een goede nachtrust van je peuter.