Uitgebreid assortiment Alles uit voorraad leverbaar  Snelle levering Gratis verzending vanaf € 75 (NL)

Veilig slapen

Kinderen, jonger dan 2 jaar, slapen het veiligst onder een dekentje met lakentje of in een slaapzak. Een dekbed wordt de eerste 2 jaar dus afgeraden. Kinderen kunnen het te warm krijgen en bovendien kunnen kinderen door hun getrappel makkelijker onder het dekbed komen.

Beddengoed

Beddengoed is bedoeld om kinderen warm te houden tijdens hun slaap. Op een gegeven moment ga je van een deken met laken of slaapzak over op een dekbed. Meestal vanaf een jaar of 2.

Dekbedovertrek 120x150 Peuter

Keuzes in dekbedden

Er zijn een aantal dingen waar je over na kunt denken. Wat past het beste bij je peuter? Jij kent je peuter het beste!

Maat dekbed

Welk maat dekbed moet je hebben?
Een dekbed 120x150 is geschikt voor een peuterbed (ook wel juniorbed genoemd). Deze dekbedden verkopen wij in deze webshop.
Dekbedden 100x135 zijn geschikt voor ledikanten. Deze dekbedden verkopen wij op DreumesDekbedSjop, het zusje van PeuterDekbedSjop.
Dekbedden 140x200 zijn geschikt voor eenpersoonsbedden. Deze dekbedden verkopen vooralsnog wij niet.  
Houd je aan deze richtmaten, dan weet je zeker dat de dekbedovertrekken goed passen.

Katoen of polyester

Katoen is een goed ademend, natuurlijk materiaal dat sterk vocht absorberend is. Van nature is katoen een stevig materiaal dat lang meegaat. Polyester is een kunstmatig product. Holle vezels zijn veerkrachtig en isoleren goed. Polyester behoort tot de categorie lichtgewicht materialen. Katoen en polyester zijn beide anti-allergisch en wasbaar. Katoen ademt wat beter dan polyester maar is wat zwaarder in gewicht.

4-seizoenen dekbed

Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit 2 afzonderlijk te gebruiken dekbedden. Een voor-/najaarsdeel en een zomerdeel. Je kunt ze los van elkaar gebruiken. Met drukknopen of klitteband in de hoeken en langs de rand van het dekbed voeg je de 2 dekbedden samen waardoor je peuter een dekbed krijgt dat extra warmte biedt in de wintermaanden.

Een paar tips:

  • Zorg dat het niet te warm of te koud is in de kamer waar je kind slaapt. Een slaapkamertemperatuur van 16-18 graden Celsius is ideaal.
  • Zorg voor een goede ventilatie in de kinderkamer.
  • Schud het dekbed dagelijks op.
  • Lucht het dekbed regelmatig.
  • Was het dekbed niet te vaak.

Allergie

Is je peuter allergiegevoelig? Dan is een katoenen of polyester dekbed het meest geschikt. Deze dekbedden kun je wassen en zijn daarom hygiënisch.

Wel of geen kussen?

Een kussen is gewoon een lekker ding, je peuter kan er lekker mee slapen. Je hoeft er niet mee te beginnen. Maar misschien gebruikt je peuter een knuffel, zijn/haar handje of deken/dekbed als steuntje onder het hoofd. Of vraagt je peuter om een kussen. Dan is hij/zij wellicht toe aan een kussen. Een peuterkussen is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 2 jaar. Het is een dun/plat kussen want je peuter moet er dwars doorheen kunnen ademen. Daarnaast past een platter kussen beter bij een kindernekje.

Keuzes in dekbedovertrekken

Geadviseerd wordt om sowieso een dekbedovertrek met katoen of helemaal van katoen te nemen. Katoen is ademend en vochtopnemend en vergroot dus het slaapcomfort van je peuter.